Hulp bij afvallen in Oegstgeest

Wil je nog wat kilootjes kwijt voor de vakantie of heb je last van echt overgewicht? En raak je het maar niet kwijt? Dan kun je in Oegstgeest terecht bij tal van aanbieders die jou hierbij kunnen helpen. Op deze pagina vind je een handig overzicht van aanbieders en methodes. Wil jij afvallen in Oegstgeest? Er zijn 129 praktijken in de directe omgeving.

Zeg jij: ik wil afvallen? Check dan de aanbieders in Oegstgeest!

Aantal bezoekers die een praktijk hebben gekozen in Oegstgeest
1.164
Aantal praktijken binnen 15 km van Oegstgeest
129

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Oegstgeest

Afvallen met medicatie Oegstgeest

Ben jij op zoek naar professionele gewichtsbegeleiding? Dan zit je bij Hulpbijafvallen.nl goed. Dit platform geeft veel informatie en maakt het vinden van een aanbieder bij jou in de buurt eenvoudig. Ook afvallen met medicijnen kan in Oegstgeest. Er zijn in Oegstgeest 12 praktijken actief.

Alleen op recept van een arts is medicatie om af te vallen verkrijgbaar. Op Hulpbijafvallen staan alle praktijken en klinieken in Oegstgeest waar je een arts kunt consulteren.

Overgewicht

Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders kampt met overgewicht. Een groot deel daarvan wenst af te vallen.

Uit studies naar het effect van medicijnen blijkt dat een groot deel van de patiënten afvalt door het gebruik van medicatie. Dit geldt niet voor iedereen. Luister altijd naar het advies van een arts en lees goed de bijsluiter van de medicijnen.

De medicijnen worden onder voorwaarden vergoed voor mensen met zwaar overgewicht. Onder andere moeten zij tenminste een jaarlang een GLI programma hebben gevolgd. Er zijn ook andere mensen geïnteresseerd in het kopen van medicijnen om af te vallen.  

Medicijn afvallen

Medicijnen op basis van liraglutide en naltrexon/bupropion zijn door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) goedgekeurd. Het EMA schrijft over de voordelen van liraglutide

Liraglutide bleek werkzaam te zijn bij het verminderen van het lichaamsgewicht in 5 hoofdonderzoeken met meer dan 5 800 patiënten met obesitas of overgewicht die tot 56 weken duurden, waarin Liraglutide werd vergeleken met placebo (een schijnbehandeling). De patiënten in de onderzoeken kregen het geneesmiddel als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies, met counseling en advies over dieet en lichaamsbeweging.

Als we kijken naar de resultaten van de 5 onderzoeken samen, leidde Liraglutide bij een dagelijkse dosis van 3 mg tot een afname van het lichaamsgewicht met 7,5%, vergeleken met een afname van 2,3% bij patiënten die placebo gebruikten.

Note: lees de volledige EMA publicatie om tot een gewogen oordeel te komen.

Het EMA schrijft over de voordelen van naltrexon/bupropion:

De effecten van Mysimba op het verminderen van het lichaamsgewicht zijn aangetoond in 4 hoofdonderzoeken onder ongeveer 4 500 patiënten met obesitas of overgewicht, waarin Mysimba werd vergeleken met placebo (een schijnbehandeling). De patiënten in de onderzoeken kregen het geneesmiddel als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies, met counseling en advies over dieet en lichaamsbeweging.

In drie van de onderzoeken bedroeg het gemiddelde gewichtsverlies bij met Mysimba behandelde patiënten ongeveer 3,7 tot 5,7%, vergeleken met 1,3 tot 1,9% bij placebo.

Note: lees de volledige EMA publicatie om tot een gewogen oordeel te komen.

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Vergoeding voor Gewichtsverlies in 2024

 De vergoeding voor hulp bij afvallen verandert in 2024. De belangrijkste wijzigingen door de zorgverzekeraars voor vergoedingen voor gewichtsverlies in 2024 hebben betrekking op de diëtist, gewichtsverlies met behulp van medicatie en vergoedingen voor GLI (Leefstijlinterventie).

Vergoeding 2024 voor de diëtist

 Een diëtist is nu direct toegankelijk en er is geen verwijzing van een (huis-)arts nodig. Iedereen heeft recht op 3 uur dieetadvies van een diëtist per kalenderjaar. Zorg ervoor dat je een diëtist kiest die een overeenkomst heeft met jouw zorgverzekeraar om de vergoeding te maximaliseren. Het eigen risico is van toepassing op deze vergoeding.

Vergoeding 2024 voor gewichtsverlies met medicatie

De vergoeding voor medicatie om af te vallen wordt in 2024 vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Er gelden voorwaarden voor de vergoeding van medicatie. Volwassenen moeten aan de volgende criteria voldoen:

 1.  Minstens een jaar hebben deelgenomen aan een erkend GLI-programma.

 2. Een verhoogd (extreem) gezondheidsrisico hebben dat verband houdt met hun gewicht. Dit geldt voor mensen met een BMI van 35 of hoger die lijden aan artrose, hart- of vaatziekten, slaapapneu, en mensen met een BMI van 40 of hoger.

 3. Geen diabetes mellitus (type 2) hebben.

 4. (Nog) niet in aanmerking komen voor operaties zoals maagverkleining.

Vergoeding voor GLI in 2024

 Kinderen met overgewicht en obesitas ontvangen zorg van meerdere zorgverleners. De ketenaanpak van zorg en ondersteuning voor deze groep kinderen wordt vanaf 2024 structureel bekostigd. Hierdoor kan begeleiding van kinderen bij het bereiken en behouden van een gezonde leefstijl worden gedeclareerd.

 De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) stelt prestaties en maximumtarieven vast voor GLI. Volwassenen komen onder voorwaarden in aanmerking voor vergoeding. Raadpleeg de exacte vergoeding bij jouw zorgverzekering.

Waar kun je terecht in Oegstgeest voor afvallen met medicatie?

Via Hulpbijafvallen.nl zie je eenvouding welke praktijk en klinieken in Oegstgeest je kunnen begeleiden bij gewichtverslies en gewichtsbeheersinig, eventueel met hulp van voorgeschreven medicijnen. Het zijn er 12.

Vergoeding voor medicatie om af te vallen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2022 vastgesteld dat obesitas een chronische ziekte is. Sinds 1 april 2022 wordt medicatie om af te vallen, onder voorwaarden, vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekering.

Deze medicijnen, op basis van liraglutide en naltrexon/bupropion, worden onder voorwaarden dus vergoed vanuit de basisverzekering. Omdat er strenge voorwaarden gelden komt slechts een kleine groep patiënten in aanmerking. Zo moet er ten minste al een jaar een GLI programma worden gevolgd.

Wat is een gezond gewicht?

Meer dan de helft van de Nederlanders heeft overgewicht. Veel mensen willen daar vanaf. Een goed gewicht is beter voor je gezondheid en je voorkomt dat je medische klachten krijgt door het overgewicht.

Klachten door overgewicht liggen wel op de loer. Vaak neemt het overgewicht ieder jaar een beetje toe. Lichamelijke klachten door te veel kilo's ontstaan al best snel: denk aan buiten adem zijn of zweten. Zwaardere medische klachten kunnen ontstaan als het overgewicht blijft toenemen: denk aan een hoge bloeddruk, diabetes type 2, hart- en vaatziekten, slaapstoornissen en immobiliteit.

Gewichtsbeheersing reviews in Oegstgeest

Wat vonden anderen van de begeleiding door aanbieders in Oegstgeest? Het is soms fijn om ervaringen te lezen van mensen die jou al voorgingen. Houd er wel rekening mee dat het hier gaat om individuele meningen, van mensen die er allemaal op een andere manier tegenaan kijken. Lees de reviews van gewichtsbegeleiding in Oegstgeest

Hier de reviews van 5 random praktijken hoger dan 4 sterren

GLI Oegstgeest

Een structurele leefstijlverandering voor de lange termijn. Dat is de Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Met een BMI vanaf 30 kom je in aanmerking voor de GLI. Mensen met een BMI van 25 die ook een verhoogd risico hebben op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen (hart- en vaatziekten, diabetes type 2) komen ook in aanmerking. Je krijgt het programma (één keer in je leven) vergoed door je zorgverzekeraar. De GLI wordt gegeven door leefstijlcoaches.

Mensen die de GLI hebben doorlopen en daarna een BMI hebben van 35 of hoger komen na de GLI een jaarlang in aanmerking voor vergoeding van medicatie om af te vallen. Zorginstituut Nederland heeft 2 varianten goedgekeurd. Deze medicijnen zorgen ervoor dat je sneller verzadigd bent (dus een vol gevoel hebt).

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met overgewicht bewust te worden van wat zij eten en hoe zij bewegen. Het geeft alternatieven en moet zorgen voor een structurele verandering in gedrag*.

*Bron: RIVM website Gecombineerde Leefstijlinterventie

In de omgeving van Oegstgeest kun je terecht voor diverse GLI programma's:

 • CooL

 • de BeweegKuur

 • Samen Sportief in Beweging

GLI aanbieders in Oegstgeest

Er zijn veel GLI aanbieders in de omgeving van Oegstgeest. GLI-trajecten worden aangeboden door fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, diëtisten of oefentherapeuten die zich hebben geregistreerd en aan de voorwaarden van het RIVM voldoen. Er zijn in Oegstgeest 38.

GLI programma en afvallen met medicatie

Onder bepaalde voorwaarden is het mogelijk om ook medicijnen vergoed te krijgen die helpen tegen overgewicht. Mensen die een BMI hebben van 35 of hoger, tenminste één jaar al deelnemen aan een GLI-traject en een bijkomende ziekte hebben (hart- en vaatziekten, artrose, slaapapneu).

Zelf betalen voor de medicatie om af te vallen kan altijd, lees daarvoor hier verder.

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Wat is een leefstijlcoach?

Leefstijlcoaches zijn relatief nieuw in Nederland. Het zijn HBO of WO opgeleide fysiotherapeuten, oefentherapeuten en diëtisten, die zich verder hebben gespecialiseerd in leefstijlcoaching. Zij moeten voldoen aan de voorwaarden die gelden voor dit beroep. De leefstijlcoach kijkt naar jouw voedings- en beweegpatroon. Daarnaast kijkt hij onder andere naar hoe je slaapt, welke stressfactoren er zijn in je leven en hoe je daarmee omgaat, hoe je ontspant en naar aspecten van zingeving. Een leefstijlcoach begeleidt je naar een manier van leven die gezonder is.

Bekijk alle GLI aanbieders in de buurt

Er zijn in Nederland vier verschillende soorten Gecombineerde Leefstijl Interventies die worden vergoed: Samen Sportief in Beweging(SSiB), SLIMMER, de BeweegKuur en CooL (Coaching op Leefstijl). Deze programma's worden vergoed vanuit de basisverzekering, als er een verwijzing van de huisarts is.

Leefstijlcoach vergoeding

Vergoeding voor het volgen van een GLI programma door een leefstijlcoach komt uit de basisverzekering. Er is een verwijzing van de huisarts nodig. Je moet minstens 18 jaar zijn en een matig verhoogd gewicht gerelateerd risico (GGR) hebben:

 • BMI vanaf 30

 • BMI vanaf 25 en slaapapneu en/of artrose

 • BMI vanaf 25 en een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen of diabetes type 2

Diëtist in Oegstgeest

Wil jij een gezonder gewicht? Heb je dan al eens aan een diëtist gedacht? Deze specialist weet alles van een gezonde levensstijl. Een diëtist in Oegstgeest kan jou dus helpen met afvallen, ook als je medische klachten hebt. Zo ga je onder begeleiding toe naar een gezond gewicht.

Voeding en diëtetiek

Als jij een diëtist en voedingsspecialist zoekt, dan zit je in Oegstgeest goed. Er zijn in Oegstgeest meerdere specialisten op het gebied van voeding en diëtetiek te vinden. Diëtetiek is hoe men in de gezondheidszorg gezonde voeding noemt. Als je een gezond gewicht wilt, dan kun je een specialist zoeken op dit vlak. Een specialist kan je ook helpen als je op je voeding moet letten na een operatie of ziekte.

Is er in Oegstgeest een orthomoleculair diëtist

Zoek een orthomoleculair dietist in de omgeving van Oegstgeest. Wil jij advies over de voor jou juiste voeding die bijdraagt aan het verbeteren van je gezondheid? Een orthomoleculair diëtist adviseert onbewerkte, zo natuurlijk mogelijke voeding, indien nodig met voedingssupplementen. 

Leefstijl advies wordt op de individuele persoon afgestemd. Vind orthomoleculaire diëtisten in Oegstgeest via Hulpbijafvallen.nl

Diëtistenpraktijk Oegstgeest

In de buurt van Oegstgeest zijn er 27 praktijken waar je terecht kunt voor prof een consult met een diëtist die lid is van de beroepsvereniging, Nederlandse vereniging van diëtisten (NVD). In Nederland zijn meer dan 5000 praktijken die zich bezig houden met dieet en voeding. Een groot deel (520) daarvan is aangesloten bij de NVD. Anderen zijn geen lid van de beroepsvereniging, zijn orthomoleculair diëtist of gewichtsconsulent. In de omgeving van Oegstgeest is een diëtistenpraktijk niet ver weg. Vergelijk alle praktijken in de omgeving van Oegstgeest op Hulpbijafvallen.nl.

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Diëtist in de buurt van Oegstgeest

Wil je een professioneel advies over voeding en leefstijl? Dan kun je daarvoor terecht bij diëtisten in Oegstgeest. Jouw gezondheid is van veel factoren afhankelijk. Voeding is een belangrijke factor. Maar ook hoe je eet en hoe (vaak) je beweegt. Hoe zit dat bij jou? Heb jij moeite om gezond te eten en te bewegen? Raadpleeg dan een professional en zoek een diëtist in Oegstgeest. Vul je locatie in en zoek er één die bij je past.

Kosten diëtist in Oegstgeest

De intake, dus het eerste gesprek bij een diëtist, duurt gemiddeld een uur en kost dan zo'n € 60,00. Een vervolgafspraak kost gemiddeld € 18,00 per kwartier.

Vergoeding diëtist 2023

De eerste drie behandeluren van een diëtist kun je vergoed krijgen uit de basisverzekering. Vaak gaat dit wel af van je eigen risico. Ben je ook nog aanvullend verzekerd? Dan is het mogelijk dat je ook daaruit een vergoeding krijgt voor dieetadvies. Check dit bij je zorgverzekeraar.

Méér dan diëten

Lichaam en geest zijn één. Een goed eetpatroon is niet alleen belangrijk voor je lichaam, ook voor je geest. Vind je dit lastig? Ga dan eens naar een diëtist in Oegstgeest. Deze adviseert niet alleen over voeding, maar ook over je eet- en leefpatroon. De diëtist werkt eraan dat jij de adviezen zo kunt integreren in je leven dat je je hier blijvend aan kunt houden. Soms kan hiermee worden voorkomen dat je medicatie moet gaan gebruiken. Soms is het mogelijk om medicatie die je al gebruikt af te bouwen, doordat je een gezondere leefstijl hebt. Dit doe je altijd in overleg met je eigen huisarts.

Lees verder:
Hulp met afvallen

Gewichtsconsulent in Oegstgeest

Wil jij afvallen met hulp van een gewichtsconsulent? Dan zit je bij Hulpbijafvallen.nl goed. In de omgeving van Oegstgeest zijn 129ForWeightConsultantOption praktijken van gewichtsconsulenten gevestigd.

Een gewichts- of voedingsconsulent begeleidt mensen met gewichtsproblemen met een BMI tussen de 18 en 30. Het doel is om mensen te begeleiden naar een gewicht dat beter bij het lichaam en de eigen wensen past. Op hulpbijafvallen.nl staan alle consulenten in de buurt van Oegstgeest. Je bent niet de enige die op zoek is naar begeleiding. In de afgelopen periode is er 1164ForWeightConsultantOption contact opgenomen met één van de gewichtsconsulentenpraktijken in jouw omgeving.

Oriënteer je goed

Informeer je goed over welke consulent je wilt raadplegen. De titels van voedingsconsulent en voedingsdeskundige zijn namelijk niet beschermd. Dat wil zeggen dat er geen voorwaarden aan zijn verbonden en dat iedereen zich zo mag noemen. Vraag bijvoorbeeld aan je huisarts waar je goed terechtkunt en kijk naar reviews op internet.

Bariatrische chirurgie in Oegstgeest

Hulpbijafvallen.nl is een platform dat een overzicht biedt van professionals op het vlak van afvallen. Er zijn veel verschillende manieren om hieraan te werken. In Oegstgeest zijn 129 (medische) praktijken gevestigd die begeleiding geven binnen hun eigen specialisme. Zo ook voor bariatrische chirurgie. Er zijn in Oegstgeest 1 medische praktijken op het gebied van bariatrische chirurgie.

Voorbeelden van bariatrische chirurgie zijn:

 • Gastric sleeve

 • Gastric by-pass

 • Maagband

Wat is bariatrische chirurgie?

Met bariatrische chirurgie wordt met behulp van chirurgie geprobeerd om gewichtsafname te bereiken. Niet in iedere stad in Nederland kun je terecht voor bariatrische chirurgie. Op hulpbijafvallen.nl zie je precies waar je terechtkunt.

Veelgestelde vragen in Oegstgeest

Praktijk om af te vallen in Oegstgeest?

In Oegstgeest zijn er 129 praktijken die kunnen helpen bij het afvallen

Is er een diëtist in Oegstgeest die kan helpen met afvallen?

Er zijn 27 diëtistenpraktijken in Oegstgeest die jou kunnen helpen met afvallen

Is er een praktijk voor GLI in Oegstgeest?

In Oegstgeest kun je terecht bij 38 GLI praktijken

Is er begeleiding voor afvallen met medicatie in Oegstgeest?

Er zijn 12 praktijken in Oegstgeest die helpen bij afvallen met medicijnen

Met welk dieet kun je snel afvallen?

Het blijkt dat je sneller afvalt door minder koolhydraten te eten dan door het eten van minder vetten. Een koolhydraatarm dieet is effectief om snel af te vallen. Steeds meer mensen kiezen voor afvallen met medicatie. Dat kan tijdelijk maar ook structureel. Bekijk welke praktijken bij jou in de buurt zijn gevestigd.