Hulp bij afvallen in Den Haag

Als je wilt afvallen sta je er niet alleen voor. Begeleiding bij zo'n proces is fijn. Zeker als je meer wilt afvallen dan een paar kilo. In Den Haag en omgeving zijn er veel professionals die jou kunnen helpen gewicht te verliezen. In Nederland zijn er in totaal wel 3069 praktijken waar je terecht kunt voor professionele hulp. Wil jij afvallen in Den Haag? Er zijn 168 praktijken in jouw directe omgeving. Kijk en vergelijk als jij hulp wilt bij afvallen.

Aantal bezoekers die een praktijk hebben gekozen in Den Haag
419
Aantal praktijken binnen 15 km van Den Haag
168

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Den Haag

Afvallen met medicatie Den Haag

Hulpbijafvallen.nl is een platform voor iedereen die zoekt naar professionele hulp bij het verliezen en beheersen van gewicht. Afvallen kan ook met hulp van medicijnen. 12 praktijken in de omgeving van Den Haag bieden begeleiding bij afvallen met medicatie. Met hulpbijafvallen.nl kun je ze makkelijk met elkaar vergelijken.

Medicatie om af te vallen is alleen op recept van een arts verkrijgbaar. Op Hulpbijafvallen staan alle praktijken en klinieken in Den Haag waar je een arts kunt consulteren. Er zijn in de omgeving van Den Haag 12 praktijken. Lees verder voor de voorwaarden en waar je terechtkunt.

Overgewicht

Meer dan 50% van de 18-plussers in Nederland heeft overgewicht. Veel mensen willen daar vanaf. Als er sprake is van ernstig overgewicht zijn er ook medicijnen die hierbij kunnen helpen. Uit grote studies blijkt dat een groot deel van de patiënten die gebruik maakten van medicatie gewicht verloren. Zij ervoeren 'minder honger en meer verzadiging'. Let op: dit gold niet voor iedereen die meedeed aan de studie. Raadpleeg altijd een arts en lees de bijsluiter van een medicijn.

Medicijnen om af te vallen worden nu alleen vergoed voor mensen met zware obesitas die meedoen aan een GLI programma en aan een aantal andere voorwaarden voldoen. Er zijn ook mensen die een medicijn zelf zouden willen kopen en geïnteresseerd zijn om daarover een arts, praktijk of kliniek te consulteren.  

Medicijn afvallen

Medicijnen op basis van liraglutide en naltrexon/bupropion zijn door het Europees Medicijn Agentschap (EMA) goedgekeurd. Het EMA schrijft over de voordelen van liraglutide

Liraglutide bleek werkzaam te zijn bij het verminderen van het lichaamsgewicht in 5 hoofdonderzoeken met meer dan 5 800 patiënten met obesitas of overgewicht die tot 56 weken duurden, waarin Liraglutide werd vergeleken met placebo (een schijnbehandeling). De patiënten in de onderzoeken kregen het geneesmiddel als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies, met counseling en advies over dieet en lichaamsbeweging.

Als we kijken naar de resultaten van de 5 onderzoeken samen, leidde Liraglutide bij een dagelijkse dosis van 3 mg tot een afname van het lichaamsgewicht met 7,5%, vergeleken met een afname van 2,3% bij patiënten die placebo gebruikten.

Note: lees de volledige EMA publicatie om tot een gewogen oordeel te komen.

Het EMA schrijft over de voordelen van naltrexon/bupropion:

De effecten van Mysimba op het verminderen van het lichaamsgewicht zijn aangetoond in 4 hoofdonderzoeken onder ongeveer 4 500 patiënten met obesitas of overgewicht, waarin Mysimba werd vergeleken met placebo (een schijnbehandeling). De patiënten in de onderzoeken kregen het geneesmiddel als onderdeel van een programma voor gewichtsverlies, met counseling en advies over dieet en lichaamsbeweging.

In drie van de onderzoeken bedroeg het gemiddelde gewichtsverlies bij met Mysimba behandelde patiënten ongeveer 3,7 tot 5,7%, vergeleken met 1,3 tot 1,9% bij placebo.

Note: lees de volledige EMA publicatie om tot een gewogen oordeel te komen.

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Hier kun je in Den Haag terecht voor afvallen met medijnen

Hulpbijafvallen.nl laat zien bij welke praktijken en klinieken in Den Haag je terechtkunt voor begeleiding om af te vallen met behulp van voorgeschreven medicatie. Dit zijn er 12. Zoek een aanbieder bij jou in de buurt en vraag om advies. medische consultatie.

Vergoeding van medicijnen om gewicht te verliezen

De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft in 2022 vastgesteld dat obesitas als chronische ziekte moet worden erkend. Sinds 1 april 2022 wordt medicatie om af te vallen onder voorwaarden vergoed uit de basisverzekering.  

In Nederland komen medicijnen op basis van liraglutide en naltrexon/bupropion dus in aanmerking voor vergoeding vanuit de basisverzekering. Omdat er strenge voorwaarden gelden is dat maar voor een kleine groep patiënten. Zo moet er tenminste al een jaar lang een GLI programma gevolgd worden.

Wat is een gezond gewicht?

Meer dan de helft van alle volwassen Nederlanders heeft overgewicht. Hierdoor kunnen klachten ontstaan. Die zijn er in verschillende vormen. Naarmate je overgewicht toeneemt, nemen ook de klachten toe. Die kunnen ook medisch van aard worden. Denk bijvoorbeeld aan hart- en vaatziekten, diabetes of slaapstoornissen. Ook een hoge bloeddruk komt vaak voor bij overgewicht. Soms sluipt overgewicht erin, ieder jaar wat kilo's erbij. Dit heeft een groot negatief effect op je gezondheid.

Gewichtsbeheersing reviews in Den Haag

Bekijk reviews van alle praktijken in Den Haag en lees hoe anderen die beoordeelden. Let wel: het gaat om individuele meningen. Wil je de reviews lezen die zijn gegeven in Den Haag lees dan verder.

Hier de reviews van 5 random praktijken hoger dan 4 sterren

GLI Den Haag

Heb jij last van zeer ernstig overgewicht? Dan kun je overwegen om mee te doen aan een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI). Dit is relatief nieuw in Nederland en wordt gegeven door een leefstijlcoach. Met een BMI vanaf 30 kom je in aanmerking hiervoor. Mensen met een BMI van 25 of hoger die tevens een verhoogd risico hebben op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen (hart- en vaatziekten, diabetes type 2) komen ook in aanmerking.

Heb je na het volgen van het programma nog een BMI van 35 of hoger dan kun je gedurende 1 jaar medicijnen vergoed krijgen die helpen om af te vallen.

Wat is Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI)?

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) helpt mensen met zeer ernstig overgewicht bij het veranderen van hun leefstijl. Het gaat daarbij om bewustwording van voeding (wat zijn gezonde keuzes), meer beweging en gezond eten. Mensen die in aanmerking komen, krijgen dit eenmalig vergoed door hun zorgverzekeraar. De gecombineerde leefstijlinterventie moet zorgen voor een structurele verandering in het eet-, leef- en beweegpatroon.*

*Bron: RIVM website Gecombineerde Leefstijlinterventie

In de omgeving van Den Haag kun je terecht voor diverse GLI programma's:

  • CooL

  • de BeweegKuur

  • Samen Sportief in Beweging

GLI aanbieders in Den Haag

In Den Haag zijn veel fysiotherapeuten, leefstijlcoaches, diëtisten en oefentherapeuten die GLI aanbieden. Zij mogen dit omdat ze voldoen aan de voorwaarden die het RIVM heeft gesteld aan aanbieders. Er zijn in Den Haag 55.

GLI programma en afvallen met medicatie

Medicatie is soms nodig om overgewicht tegen te gaan. Hiervoor gelden wel voorwaarden als je de medicijnen vergoed wil krijgen uit de basisverzekering. Je BMI moet hoger zijn dan 35 en je moet tenminste één jaar al deelnemen aan een GLI-traject. Voor mensen met een BMI tussen 35-40 geldt daarnaast als voorwaarde voor vergoeding dat er ook sprake moet zijn van hart- en vaatziekten, artrose of slaapapneu.

Zelf betalen voor de medicatie om af te vallen kan ook, lees daarvoor hier verder.

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Wat is een leefstijlcoach?

Leefstijlcoaching bestaat nog niet zo lang in Nederland. Een leefstijlcoach kijkt in een GLI-traject (dat ongeveer 2 jaar duurt) naar voeding beweging, ontspanning en zingeving. Gedurende het traject word je begeleid naar een gezondere levensstijl, die je ook vol kunt houden. Leefstijlcoaches zijn HBO of WO opgeleid en zijn vaak al fysiotherapeut, oefentherapeut en diëtist. Zij hebben zich bijgeschoold in leefstijlcoaching.

De GLI-trajecten die vanuit de basisverzekering worden vergoed, worden gegeven door aanbieders die door het RIVM zijn geregistreerd. Na een verwijzing door de huisarts, mag een aanbieder met deelnemers aan de slag.

Bekijk alle GLI aanbieders in de buurt

Er zijn in Nederland vier erkende Gecombineerde Leefstijl Interventies: Samen Sportief in Beweging(SSiB), de BeweegKuur, SLIMMER en CooL (Coaching op Leefstijl). Deze vier interventies worden vergoed vanuit de basisverzekering. 

Leefstijlcoach vergoeding

Vergoeding van een GLI-traject komt uit de basisverzekering na verwijzing door de huisarts. Je moet minstens 18 jaar zijn en een matig verhoogd gewicht gerelateerd risico (GGR) hebben:

  • BMI vanaf 30

  • BMI vanaf 25 en slaapapneu en/of artrose

  • BMI vanaf 25 en een verhoogd risico op hart- en vaataandoeningen of diabetes type 2

Diëtist in Den Haag

Een gezonde levensstijl is cruciaal voor een gezond gewicht. Wil jij een gezond voedingspatroon? Schakel dan hulp in van diëtisten in Den Haag. Een diëtist kan je helpen met afvallen. Diëtisten kunnen ook helpen als je medische klachten hebt waarbij gezond eten belangrijk is.

Voeding en diëtetiek

Specialisten op het gebied van voeding en diëtetiek zijn goed te vinden in Den Haag. Afvallen hoef je dus niet alleen te doen. Deze specialisten helpen jou om gezond te eten en op die manier af te vallen. Dit kan ook helpen als je moet herstellen na een ziekte of een operatie.  

Is er in Den Haag een orthomoleculair diëtist

In Den Haag en omgeving vind je orthomoleculair diëtisten. Deze weten alles over gezonde voeding in relatie tot gezondheid. Onbewerkt en natuurlijk eten vormen vaak de basis. Soms schrijven zij ook voedingssupplementen voor. Door gezond te eten verbetert jouw gezondheid.  

Orthomoleculaire diëtisten in Den Haag geven jou een advies op maat. Zoek er één via Hulpbijafvallen.nl

Diëtistenpraktijk Den Haag

Er zijn 42 praktijken in de buurt van Den Haag waar je terechtkunt voor voor advies van een professional die lid is van de beroepsvereniging (NVD). In Nederland zijn er ruim 500 praktijken aangesloten bij deze beroepsvereniging. In totaal zijn er meer dan 5000 praktijken die zich bezig houden met dieet en voeding. Naast diëtisten zijn er ook orthomoleculair diëtisten of gewichtsconsulenten. In de omgeving van Den Haag is een diëtistenpraktijk nooit ver weg. Vergelijk alle praktijken in de omgeving van Den Haag op Hulpbijafvallen.nl.

Vind een praktijk bij jou in de buurt

Diëtist in de buurt van Den Haag

Lukt het jou maar niet om gezond eten en voldoende bewegen echt vast te houden? Wees gerust, je bent niet de enige. Een diëtist in Den Haag is specialist op dit vlak en kan je begeleiden. Een diëtist helpt jou een leven te creëren waarbij gezond eten en bewegen normaal worden. Zo'n gezonde levensstijl zorgt ervoor dat je minder vaak ziek wordt en lekkerder in je vel zit. Wil jij ook een gezondere manier van leven? Zoek dan hulp en vind een diëtist in Den Haag. Zij zijn opgeleid om jou verder te helpen. Vergelijk gemakkelijk alle diëtisten die bij jou in de buurt zitten via hulpbijafvallen.nl.

Kosten diëtist in Den Haag

De prijs van een eerste intake - die duurt vaak 1 uur - is gemiddeld € 60,-. Een vervolgafspraak kost daarna ongeveer € 18,- per kwartier.

Vergoeding diëtist 2023

Vanuit de basisverzekering wordt in 2023 een vergoeding gegeven voor dieetadvies. De eerste 3 behandeluren kun je vergoed krijgen. Controleer altijd even de voorwaarden bij jouw zorgverzekeraar. Heb je ook een aanvullende verzekering? Dan kun je misschien daaruit ook nog een vergoeding krijgen.

Méér dan diëten

Gezonde voeding, een gezond lichaam. Dit geldt ook voor je geest. Immers, als jij een dag gezond hebt gegeten voel je je vaak fitter dan wanneer je ongezonde keuzes hebt gemaakt. Veel mensen weten niet dat voeding de basis is voor een gezond lichaam en geest. Wil jij hierover meer weten? Wil jij gezonde voeding toepassen in je leven? Weten hoe je elke dag een gezonde maaltijd op tafel zet? Diëtisten in Den Haag helpen jou. Ze kijken verder dan gezonde voeding en geven adviezen waar je echt wat aan hebt. Soms kan hiermee zelfs worden voorkomen dat je medicijnen moet gaan gebruiken. Soms kan medicatie die je al gebruikt worden afgebouwd. Dit kan alleen in overleg met je arts natuurlijk. Een diëtist helpt jou je bewust te worden van je eet- en leefpatroon en helpt nieuw gedrag aan te leren.

Lees verder:
Hulp met afvallen

Gewichtsconsulent in Den Haag

Hulpbijafvallen.nl is een platform voor iedereen die wil afvallen. Zo kun je met een BMI lager dan 30 terecht bij voedings- of gewichtsconsulenten. In de omgeving van Den Haag zijn er 168ForWeightConsultantOption gevestigd.

Een gewichtsconsulent begeleidt mensen met gewichtsproblemen die een BMI hebben tussen de 18 en 30. Op hulpbijafvallen.nl staan alle gewichtsconsulenten in Den Haag en omgeving. In de afgelopen periode is er 419ForWeightConsultantOption contact opgenomen met één van deze consulenten.

Voedingsconsulent of voedingsdeskundige: informeer je goed

Voedingsconsulent en voedingsdeskundige zijn geen beschermde titels, iedereen mag zich zo noemen. Daardoor kan de kwaliteit van de begeleiding behoorlijk verschillen. Informeer je daarom goed voordat je een keuze maakt. Je huisarts kan je hier bijvoorbeeld bij helpen en kijk naar reviews van mensen die jou al voorgingen.

Bariatrische chirurgie in Den Haag

Er zijn veel verschillende manieren om af te vallen. Afhankelijk van de hoeveelheid overgewicht bepaal je, al dan niet met hulp van een arts, hoe je wilt gaan afvallen. Hulpbijafvallen.nl biedt een platform om gemakkelijk aanbieders te vinden in jouw buurt. In de omgeving van Den Haag zijn 168 (medische) praktijken gevestigd waar je terecht kunt voor proffesionele gewichtsbegeleiding. Iedere praktijk heeft zijn eigen specialiste en methode. Bariatrische chirurgie is zo'n manier. Dit is er voor mensen met zeer ernstig overgewicht. Er zijn in Den Haag 1 medische praktijken gevestigd waar je terecht kunt voor bariatrische chirurgie.

Voorbeelden van bariatrische chirurgie zijn:

  • Gastric sleeve

  • Gastric by-pass

  • Maagband

Wat is bariatrische chirurgie?

Met bariatrische chirurgie wordt met behulp van chirurgie - een operatie- geprobeerd om gewichtsafname te bereiken.

Niet in iedere stad in Nederland kun je terecht voor bariatrische chirurgie. In totaal zijn er in Nederland 1 gespecialiseerde centra waar je terecht kunt voor bariatrische chirurgie.

Veelgestelde vragen in Den Haag

Hulp bij afvallen in Den Haag?

In Den Haag zijn er 168 praktijken die kunnen helpen bij het afvallen

Waar vind ik een diëtist in Den Haag?

Als je hulp wilt bij het afvallen kun je in Den Haag terecht bij 42 diëtistenpraktijken

Wordt GLI ook gegeven in Den Haag?

In Den Haag zijn 55 GLI praktijken

Kan ik terecht voor afvallen met medicijnen in Den Haag?

Je kunt in Den Haag bij 12 praktijken terecht voor afvallen met medicijnen

Wat is de beste afslankmethode?

Een koolhydraatarm dieet is effectief om snel af te vallen. Toch is snel afvallen niet altijd goed. Steeds meer mensen kiezen voor afvallen met behulp van medicatie. Dit kun je tijdelijk doen, maar ook structureel. Uiteindelijk is het wel raadzaam om je levensstijl aan te passen, anders val je van de regen in de drup. Vind professionele begeleiding bij jou in de buurt op hulpbijafvallen.nl.